Informatica 1r


Protecció del sistema.

Sistemes de protecció local

Des del punt de vista de la protecció del nostre ordinador, en la seva perspectiva local hi ha tres aspectes bàsics a tenir en compte, fàcils d’implementar i que milloraran substancialment la nostra experiència de seguretat:

1.- Mantenir actualitzat el sistema operatiu i el programari instal·lat.

És fonamental, per evitar possibles forats de seguretat en els sistemes derivats de les vulnerabilitats explicades anteriorment, que mantinguem permanentment actualitzat el nostre sistema i el programari instal·lat. Per això, en l’actualitat, els sistemes d’actualització automàtica dels sistemes operatius ens faciliten enormement la tasca, en detectar de manera autònoma la configuració dels nostres sistemes i la necessitat d’actualització, de la mateixa manera que ocorre amb la majoria dels programes instal·lats.

2.- Canviar periòdicament la contrasenya d’accés al sistema.

Si un usuari aconsegueix les claus d’accés a un sistema, tindrà via lliure per a operar amb ell sense el nostre consentiment.

Per minimitzar els riscos derivats s’ha de canviar amb freqüència la clau d’accés al sistema.

Evidentment cal evitar paraules amb significat comú i relacionat amb el nostre entorn proper i no deixar-les a l’abast de qualsevol en les proximitats de l’ordinador.

Com avui en dia és habitual tenir múltiples usuaris i contrasenyes per a accés no només a l’equip local sinó a múltiples llocs web, hi ha programes que ens ajuden a recordárnoslas i les emmagatzemen encriptades. Un dels millors és Norton Password Manager, encara que existeixen multitud de sistemes que fan el mateix.

En l’actualitat, les targetes criptogràfiques, i sobretot l’extensió de l’ús del DNI electrònic, permeten l’emmagatzematge dels certificats digitals necessaris per a la identificació en la majoria dels llocs d’Internet (banca electrònica, serveis de l’administració, etc.) , augmentant amb això els nivells de seguretat i de privacitat que es poden aplicar als equips informàtics ia la navegació per Internet.

3.- Instal·lar i mantenir actualitzat un programa antivirus.

Els programes antivirus monitoritzen de manera permanent el sistema a la recerca de programari maliciós en execució o en estat latent, per tal d’identificar-lo, donar l’alarma i si fos possible desinfectar l’equip o almenys aïllar el virus.

Hi ha múltiples sistemes antivirus de diferents empreses i algunes solucions gratuïtes encara que és difícil establir quin de totes elles és la millor ja que les comparatives realitzades per revistes especialitzades fan servir uns paràmetres molt diversos d’avaluació i no exempts d’influències de les companyies explotadores de les solucions.

El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç d’Espanya compta amb un organisme autònom dedicat a la seguretat informàtica denominat INTECO (Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació) accessible a través de l’adreça http://www.inteco.es que ofereix ajuda i consells sobre solucions de seguretat i antivirus de manera gratuïta.

Sistemes de control parental

Basats en els sistemes de filtrat descrits en l’apartat anterior són sistemes, ben locals, serveis en xarxa oferts per les operadores per garantir una experiència segura de navegació per part dels infants i els joves.

Els mateixos navegadors d’Internet (Internet Explorer, Firefox, Safari, etc.) disposen del seu propi sistema de control parental.

ACtivitats

1.- Fes un esquema del contingut de l’entrada i com sempre puja.l al drive.

2.- Fes un llistat de :

  • Consells pea minimitzar els riscos en la navegació per Internet.
  • Consells per a l’ús segur del correu electrònic.
  • Consells per a les transaccions econòmiques segures per Internet
  • Consells específics per a l’experiència segura dels menors a Internet
  • Consells sobre l’accés a Internet a la llar

PEr ajudar-te pot intentar trovar l’informació a la pagina del ministeri:

http://recursostic.educacion.es/observatorio/web/en/listado-monograficos?start=4

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s