informatica 1º


La propera sessió farem un test trimestral recorda repasar els conceptes que has apres aquesta avaluació.

Busca d’informació. Correu electrònic a través del web. Protecció del sistema.Navegació en el web. Navegació eficient, generació i seguiment d’itineraris rellevants per al treball que es vol realitzar.
Navegadors web. Configuració, paràmetres, aspecte i maneig, restriccions de seguretat, utilització de proxy/caché, organització de direccions URL i pàgines visitades anteriorment.
Buscadors: tipus i característiques.Actituts en Internet: prudència, correcció, cortesia i responsabilitat a l’intercanviar informació.

Una dels usos més estesos d’Internet és la recerca d’informació útil per el / la usuari / a. Tanmateix, la seva localització no és sempre una tasca fàcil a causa la gran quantitat de dades existents a la xarxa. Es calcula que en l’actualitat hi ha més de 3.000 milions de pàgines web amb informació i el seu ritme de creixement diari és de 7 milions de pàgines, segons la consultora IDC. per això hem de conèixer maneres d’optimitzar la nostra recerca

Cal conèixer dues eines de cerca a Internet: els«Metacercadors» o «motors de cerca» i els «portals».

Activitat 1

Explica quina diferencia hi ha entre els metacercadors , i els portals.

SISTEMES DE CERCADA

 Hi ha múltiples mètodes de recerques, classificacions de la informació per temes o categories, sistemes automàtics, gràfics i per tipus de recurs.
FUNCIONAMIENTO
Els cercadors consten de tres parts:
Els robots que recorren la xarxa per escrutarla. Són programes que busquen contínuament per tots els servidors d’Internet construint un índex de el trobat. També són coneguts com a «aranyes» pel seu continu desplaçament sobre la xarxa o teranyina.
La base de dades que és construïda pels robots. Conté tots els adreces electrònic o «URL» trobats, i associats a ells, la
informació relativa sobre els seus continguts:
Títol.
Part de text.
Hiperenllaços.
Descriptors o paraules clau.
Aquesta base de dades és actualitzada contínuament pels robots que afegeixen noves pàgines o referències i esborren les que ja no existeixen.
El motor de cerca que facilita la consulta a la base de dades. És la part que es veu quan es realitza la cerca. Després d’introduir una petició de recerca, el motor de cerca la compara amb la base i retorna una llista ordenada de coincidències.
ACTIVITAT 3
Fes un llistat de cercador i fer una busqueda de “codices” en 3 cercadors diferents,Quants documents has trovat en cada cercador?
Hi ha diferents maneres de recerca d’informació per Internet:
1. Per Temes
Aquest tipus de cerca és útil quan estem buscant informació sobre un tema genèric. A la llista de resultats, cada pàgina es mostra amb un títol i un petit resum
2. Per paraules clau o Descriptors
Hi ha ocasions en que busquem temes massa concrets com perquè es puguin categoritzar en un cercador per temes. Un dels millors cercadors per descriptors que hi ha a Internet és «Google
3.mitjançant operadors
Una altra forma d’obtenir els resultats desitjats és mitjançant l’ajust de la recerca, per ampliar-la, reduir-la o dirigir-la, segons els resultats obtinguts.
Existeixen tres classes d’operadors que ho faciliten:
Lògics.
De proximitat.
De existència.
Operadors lògics o booleans
 • Unint dos o mes paraules clau amb una  «Y» lógica ó «AND».
• Unint dos o mes paraules clau amb un No logic o un NOT
• Unint dos o mes paraules clau amb un «O» lógico ó «OR
ACTIVITAT
Explica con es pot fer una cercada avançada amb el cercador Google.
Anuncios
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s