Informática 4t


Quan acabes el gif animat que tens pendent començem am el tema de multimedia

MULTIMEDIA

PEL·LÍCULES, VIDEO ANALÒGIC I VIDEO DIGITAL.

Una pel·lícula és una secuendia de imaginis fotogràfiques que es visionen mitjançant un projector a una velocitat superior a 18 fotogrames per segon, el que crea en la retina de l’ull humà la il·lusió del moviment.

En el video analògic el senyal que codifica la imatge és analògica contínua de molt alta freqüència.En el vídeo digital el senyal que codifica la imatge és digital i s’associa a cada punt, o píxel de la imatge un valor numèric

Per tant un vídeo analògic requereix una codificacion del mateix per transformar-lo en codi binari, mentre que l codi digital pot introduir directament a l’ordinador a través d’un fireware
EDICIÓ DE VIDEO

Editar un vídeo és crear una pel·lícula muntant de forma ordenada les imagenesde vídeo pregravada o d’un arxiu de vídeo

La terminologia més utilitzada és:

Frame: fotograma, fragment més petit de vídeo.
Frame size: Mida del fotograma, alt i ample de la imatge
Frame rate: velocitat del fotograma, numero de fotogrames per segon utilitzada:
PAL: 25 fotogrames per segon
NTSC: 28,97 fotogrames per segunto.

TIPUS DE EDICIÓ DE VIDEO

Hi ha dos tipus:

Edició lineal: consisteixen en muntar fragments de filmacions analògics un darrere l’altre.
Edició no lineal: Es realitza a partir de vídeo digital emmagatzemades al disc dur podent incloure música i efectes especials, títols manipular color, etc.

COMPRESSIÓ, CODECS I FORMATS DE VÍDEO

Comprimir un arxiu consisteix en codificar de manera que es pot reduir-la, aquest dependrà del tipus de compresió.Normalmente implica pèrdua d’informació

Un Codec és un programa que permet comprimir i descomprimir vídeo digital utilitzant fórmules matemàtiques (algoritmes).

Mentre el format és la manera en què es guarden les dades dels còdecs són el tipus de compressió a què són sotmesos.

Els més coneguts són:

CODECS:

DV, càmeres digitals
MPEG per a vídeo
DivX per a DVD o CD

FORMATS:

AVI: Audio vídeo (.avi)
Micorsoft windows mitjana (wmw)
Applet Quick Time (.mov)
MPEG (.mpg)

Avidemux és un editor de vídeo universal, amb suport per a una àmplia varietat de còdecs i formats d’àudio i vídeo, dissenyat per efectuar operacions de conversió com ara DVD a DivX o DivX a VCD, encara que les seves possibilitats de multiplexió / demultiplexión d’àudio i vídeo són realment infinites.

És compatible amb formats d’entrada AVI, MPEG1 i MPEG2, NuppelVideo, H263 +, MPEG4, MOV, 3GP, OGG, còdecs de vídeo DivX, Xvid, VP3, MPEG1 i MPEG2, MJPEG, HuffYUV, WMV2, H263, MSMP4V2, SVQ3, RAW RGB, DV i còdecs d’àudio sense compressió, MP2 i MP3, AC3 i WMA, etc. Pel que fa a la seva interfície gràfica, s’integra a la perfecció les eines a través de barres, marcadors, controls i botons de selecció de codecs. Treballar de manera fluïda s’aconsegueix fàcilment. Tot i això, presenta una alternativa a la seva interfície gràfica, i és una espècie de llista d’edició, mitjançant la qual podràs determinar el teu projecte utilitzant la interfície gràfica i executar més tard a través de la línia d’ordres; actua com una imatge del projecte.

Amb l’ajuda de marcadors, podràs tallar i enganxar seqüències de vídeo, fins i tot disposa d’una manera automàtica. És possible calcular també el retard de l’àudio, responsable d’aquest molest efecte de sincronització, i solucionar-ho. Addicionalment, és possible gestionar les imatges B, amb gestió DTS / PTS, aconseguint una gran precisió amb MPEG i acceptable amb DivX i Xvid. A més, és possible afegir una pista d’àudio a una seqüència de vídeo, fragmentar fluxos de vídeo i treballar amb efectes d’àudio i vídeo, com la normalització o filtres de cromàtica, etc.

Actividadn1

Utilitza el gravador de veu per gravar llegint un fragment del text del Lazarillo de Tormes.

Quan ho tinguis realitza la mateixa gravació amb el programa audiciti.

Enviem els dos arxius i cuentame quines són les diferències que observes.

Activitat 2 Descàrrega una versió gratuïta del programari CDemax. Utilitza la gravació anterior i canvia el format del teu gravació a cda, mp3 i wma. enviem els tres arxius.

Activitat 3 Utilitza dues cançons que prefereixis i realitza una barreja amb virtual dj en què pots combinar també la teva voz.Enviame l’arxiu

Recorda que m’has d’enviar les practiques in.forcurso2009@hotmail.es

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s