informatica 2n


Utilitats. Protecció del sistema (Antivirus).

3. Protecció del sistema. Antivirus. Instal · lació, i actualització.
En l’actualitat la seguretat de la xarxa és alguna cosa més que mig passar un antivirus per certes carpetes o sense ganes actualitzar els programes, és tenir en constant la vigilància la xarxa per evitar intrusos, malware i altres amenaces comuns en l’actualitat d’una era digital. La veritable seguretat significa la lectura i l’educació d’un mateix sobre les possibles amenaces i entendre què fer en cas d’una fallada de seguretat. La seguretat de la xarxa pot significar un equip en relació a la Internet, o un grup d’ordinadors que interactuen uns amb altres (com una LAN) i la Internet. A continuació es presenten algunes coses importants a tenir en compte quan es tracta de la seguretat de la xarxa Qui
s’ha de preocupar per la seguretat de la xarxa?
Tota persona que utilitza l’Internet o un equip que s’ha utilitzat per connectar-se a Internet ha de
preocupar per la seguretat de la xarxa. Lamentablement, la qüestió normalment només es planteja
després d’un que un virus o un cuc destruir valuosos (i sovint insubstituïble) dades, o quan un intrús controla un ordinador i l’utilitza per enviar correus electrònics no sol · licitats a centenars de milers de persones
Quan les empreses no s’adonen de la importància de l’enfortiment de la seva xarxa contra
possibles atacs, les conseqüències solen ser molt greus, i fins acaben sent notícies nacionals.
Intrusions en xarxes han donat lloc a milers de registres exposats a un intrús, els registres sensibles que han conduït sovint a problemes de robatori d’identitat per als empleats i els representants de les empreses. Tothom ha de preocupar-se per aquest problema hem de recórrer a eines que disminueixen les possibilitats d’infecció per malware dels programes espia, donant protecció al sistema d’intrusos, i segueixen donant a l’usuari la llibertat que necessiten per fer la seva treball. La primera eina necessària en la creació d’una xarxa segura és una contrasenya segura.
El manteniment de registres també és una gran idea. Els registres poden ajudar a rastrejar
el que està succeint en el seu sistema – sense registres, en el cas d’un atac
Instal · larem un fort programa antivirus, així com un bon programari de tallafocs.
El viatge a una xarxa segura no acaba un cop instal · les el programari necessari. Per contra,
és un etern viatge que requereix l’educació i constant actualització de programes de programari,maquinari, equips i accessoris. Una xarxa, després de tot, no s’actualitza automàticament – has ha ser proactiu en el manteniment de la teva xarxa forta i segura. En portar-la sense control, pot donar lloc a una xarxa insegura molt ràpidament. A més de programari, si aquestes decidit a construir una millor xarxa, tindràs de llegir constantment sobre la seguretat de la xarxa. Noves vulnerabilitats i amenaces es troben cada dia. El canvi d’amenaces requereix una vigilància constant, però no has de passar hores llegint s’ha de convertir en rutina, el que permet estalviar temps en el llarg termini. A més,
els programes que instal · les per protegir el teu equip hauran d’actualitzar. No oblidis actualitzar també el mateix sistema operatiu, sempre hi ha nous pegats que s’instal · len.
4.Digitalización de la informació. Concepte de analògic i digital.
Un senyal analògic és aquella que pot prendre una infinitat de valors (freqüència i amplitud) dins d’un límit superior i inferior. El terme analògic prové d’anàleg. Per exemple, si s’observa en un oscil · loscopi, la forma del senyal elèctric en què converteix un micròfon el so que capta, aquesta seria similar a l’ona sonora que la va originar.
En canvi, un senyal digital és aquell senyal les dimensions (temps i amplitud) no són
contínues sinó discretes, el que significa que el senyal necessàriament ha de prendre uns determinats valors fixos predeterminats en moments també discrets. Aquests valors fixos es prenen del sistema binari, el que significa que el senyal quedarà convertida en una combinació de zeros i uns, que ja no s’assembla en res al senyal original. Precisament, el terme digital té el seu origen en això, en què la senyal es construeix a partir de nombres (dígits).
La digitalització o conversió analògica-digital (conversió A / D) consisteix bàsicament en realitzar de forma periòdica mesures de l’amplitud del senyal i traduir-les a un llenguatge numèric. La conversió A / D també és coneguda per l’acrònim anglès ADC (Analogic to digital conversió). En aquesta definició estan patents els quatre processos que intervenen en la conversió analògica-digital:
1. Mostreig: El mostreig (en anglès, sampling) consisteix a prendre mostres periòdiques de l’amplitud
d’ona. La velocitat amb que es prenen aquesta mostra, és a dir, el nombre de mostres per
segon, és el que es coneix com freqüència de mostreig.
2. Retenció (En anglès, Hold): Les mostres preses han de ser retingudes (retenció) per un circuit de retenció (Hold), el temps suficient per permetre avaluar el seu nivell (quantificació). Des del punt de vista matemàtic aquest procés no es contempla ja que es tracta d’un recurs tècnic causa de limitacions pràctiques i manca, per tant, de model matemàtic.
3. Quantificació: En el procés de quantificació es mesura el nivell de voltatge de cadascuna de les mostres. Consisteix a assignar un marge de valor d’un senyal analitzada a un únic nivell de sortida. Fins i tot en la seva versió ideal, afegeix, com a resultat, un senyal indesitjat al senyal de entrada: el soroll de quantificació.
4. Codificació: La codificació consisteix a traduir els valors obtinguts durant la quantificació al codi binari. Cal tenir present que el codi binari és el més utilitzat, però també existeixen altres tipus de codis que també són utilitzats.
Durant el mostreig i la retenció, el senyal encara és analògica ja que encara pot prendre qualsevol valor.
Tanmateix, a partir de la quantificació, quan el senyal ja pren valors finits, el senyal ja és digital.

Activitats

N1 Fes una llista de 10 Antivirus  i la companya a la que pertanyen.

N2 Investiga com es pot instal.lar un antivirus al teu ordinador.Quans diners et costaria instal.lar Panda antivirus?Cóm es pot actualitzar un antivirus?

N3 Quin es l’antivirus que tens al ordinador de l’aula

 

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s