Informàtica 2b


SISTEMES INFORMÀTIQUES

Un sistema informàtic és un conjunt de parts que funcionen relacionant-se entre si amb un objectiu precís. Les seves parts són: maquinari, programari i les persones que l’utilitzen.

Per exemple, un ordinador, els seus dispositius perifèrics i la persona que la fa servir, poden constituir un sistema informàtic.

Un sistema informàtic pot estar formar part d’un sistema d’informació; en aquest últim la informació, ús i accés a la mateixa, no necessàriament està informatitzada. Per exemple, el sistema d’arxiu de llibres d’una biblioteca i la seva activitat en general és un sistema d’informació. Si dins del sistema d’informació hi ha ordinadors que ajuden en la tasca d’organitzar la biblioteca, estonces aquest és un sistema informàtic.

Diferència entre sistema informàtic i sistema d’informació

* En un sistema informàtic s’utilitzen ordinadors per emmagatzemar, processar i / o accedir a informació.
* En un sistema d’informació es poden utilitzar computadores, però no cal. L’accés a la informació pot ser físic (per exemple, una persona s’encarrega de buscar en un arxivador).
* Tant el sistema informàtic com el sistema d’informació, inclouen a les persones que accedeixen o produeixen informació dins del sistema. Les persones han de capacitar per entendre el funcionament i procediments que suporta sistema.
* Tots dos sistemes tenen un propòsit. Per exemple, gestionar l’accés i distribució de llibres una biblioteca, administrar l’entrada / sortida de mercaderia, personal i altres recursos d’un comerç, etc.

Activitat1

Cerca la definició de programari i maquinari.

Activitat2

Fes u n llistat de maquinari classifican-lo en dispositiu d’entrada,d’eixida ,d’enmagatzenament i de preocessamentper part del maquinari, i sistemes operatiu, sitemes d’informació i aplicacions.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s