Informàtica 1er


1.Seguridad i higiene. Precaucions, riscos i ergonomia Així com hem de seguir normes d’higiene corporal per mantenir-nos en bona salut, cal adoptar i seguir unes normes de “higiene informàtica” per reduir a un mínim la possibilitat que  nostre PC quedi infectat per virus o la nostra informació sigui robada per delinqüents informàtics. La següent és una llista d’amenaces i què hem de fer per evitar-les, com a part de la higiene de nostre PC, si tenim Microsoft Windows com a sistema operatiu i el PC no forma part d’una xarxa corporativa. En aquest últim cas, aquestes tasques s’han de fer en coordinació amb l’administrador de la xarxa,seguint les polítiques de seguretat de l’empresa:

  • · Virus i cucs Els virus, cucs i troians són els microbis que més pul · lulen en l’espai informàtic. Es combaten amb un antivirus, el qual s’ha de mantenir actualitzat · Spyware i AdwareAdemás dels virus i cucs, existeixen molestos programes que espien la nostra navegació per la Xarxa (Spyware) o ens mostren publicitat en finestres emergents no desitjades · Vulnerabilitats de Programari: Cada cert temps, es descobreixen vulnerabilitats en el programari, que poden ser aprofitades pels creadors de virus i els crackers. Quan això succeeix, el fabricant del programari afectat generalment publica una actualització o “pegat” per evitar la vulnerabilitat. Cal actualitzar periòdicament sl sistema operatiu (Adware). · Backdoors (Portes Posteriors) Hi ha programes que poden registrar totes les nostres activitats davant de la pantalla del PC, incloent tot el que escrivim. Així, encara que no compri per Internet, és possible que en escriure una carta al seu banc en Word indicant dades financeres, un cracker es faci a aquesta informació i la faci servir després per fraus amb les seves targetes. Els antivirus i els anti-spyware de vegades no protegeixen contra els Backdoors, especialment si el seu PC ha estat infectat amb un backdoor fet a la mesura. Per recuperar la informació, el cracker s’ha de comunicar en algun moment amb el seu programa espia a través d’una connexió que s’assembla a una porta del darrere que s’obre al PC.Este risc s’evita mitjançant un firewall · Enginyeria Social Amb els 4 punts anteriors coberts, tenim el nostre PC raonablement segur, però ens falta encara protegir-nos d’una amenaça greu, i que segons les tendències actuals, serà cada vegada més presente.Se tracta de l’anomenada “enginyeria social”, que consisteix en l’ús de tècniques psicològiques per enganyar a induir a una persona a revelar datoso realitzar accions que normalmenteno haría.La Enginyeria Social només es pot prevenir mantenint alertes i desconfiant de qualsevol situació que tingui algun element estrany o diferent.

2. Precaucions, riscos i ergonomia “L’ergonomia és una disciplina científica que estudia el funcionament de l’home en la seva activitat professional, és una tecnologia que organitza el coneixement per fer-ho utilitzable en el disseny dels mitjans de treball, és, en definitiva, un art en la mesura que aplica coneixements per a la transformació d’una realitat existent o per a la concepció d’una realitat futura “. En equips informàtics és fonamental el tractament i la visualització de la imatge. Donades les característiques dels llocs de treball amb pantalla de visualització, és imprescindible el correcte dissenyd’aquests per prevenir l’aparició de lesions

Entre els components als quals cal prestar més atenció es podria anomenar:

1.-La cadira. La postura ideal és amb el tronc inclinat cap enrere, amb un angle de 100 º a 110 º.

2.-La taula ha de ser prou àmplia perquè es puguin disposar-hi tots els elements de     treball.

3.-El teclat ha de ser independent del monitor perquè el treballador pugui situar-lo en la posició       que li resulti més còmoda, així, se situarà a una alçada tal que la distància entre les tecles centrals i el terra estigui compresa entre 60 i 72 cm, la qual cosa permet a l’operador assegut mantenir un angle òptim entre braç i avantbraç mentre manté la mà al ratolí

4. – La pantalla El monitor es podrà orientar en les tres direccions de l’espai. Es situarà a una distància de els ulls entre 40 i 80 cm (la distància ideal a la pantalla s’estima que és aquella en què la imatge es fa difícil de llegir partida per tres). En els casos d’operacions intermitents o ocasionals, la distància mínima acceptable pot reduir fins a 25 cm.

Activitats.Descarrega el pdf informatica001 i realitza les activitats 1,2 i 3

https://majozan.files.wordpress.com/2012/09/informatica001.pdf

 

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s