Informatica 4t


7. LLISTES DE CORREU
Una llista de distribució no és és més que un grup d’usuaris de correu electrònic que, per mitjà d’un programari o programa de difusió massiva de correus electrònics que es troba en un servidor, poden enviar i rebre de forma simultània, els missatges remesos al servidor per qualsevol dels usuaris o participants subscrits a la llista. Els gestors de distribució de llistes més coneguts són “Majordomo” i “Listserv”, i el subscriptor pot enviar o rebre els missatges a través de qualsevol programa de correu electrónico.se calcula que la major part dels usuaris, un 30%, utilitzen LISTSERV i que aquest s’usa per enviar 25 milions de missatges al dia, en aproximadament 300.000 llistes de correu.
8. FÒRUMS WEB
Els Fòrums en línia són similars a les llistes de distribució, ja que s’organitzen en grups de discussió sobre determinats temes, però el debat es desenvolupa en línia i sobre la web i són accessibles directament amb el navegador sense necessitat de programes especials per a la seva lectura i navegació. Hi ha fòrums de discussió dels temes més variats i inaudits, d’aquesta manera es constitueixen espais de debat per a l’intercanvi d’idees que, en alguns casos, arriben a constituir una valuosa font d’informació sobre temes específics.
La pàgina de Fòrums Web Gratis: http://www.foroswebgratis.com/

9. WEBLOGS, BLOCS
Recentment han tingut la seva aparició a la xarxa les trucades weblogs o blogs, també anomenades bitàcoles o quaderns de bitàcoles, en espanyol. El terme s’empra des de 1999 i avui s’ha estès com l’escuma. Tècnicament, una bitàcola en un lloc web amb anotacions fetes en forma cronològica i escrites per una persona o un grup de persones. Es tracta d’un diari o registre discontinu de notes i opinions sobre els temes més variats: personals (opinions, impressions, pensaments, esdeveniments, etc.) O grupals (hi ha blogs referents a tot tipus de matèries: tecnològics, literaris, polítics, socials , informatius, etc.) i que abasten des d’aspectes molt generals fins als summament especialitzats.
Des d’un punt de vista filosòfic, les bitàcoles són llocs en els que s’apunten pensaments, coneixements, informacions, sentiments i opinions
10. TRANSFERÈNCIA D’ARXIUS (FTP o File transmissió Protocol)
La millor manera de transferir arxius a Internet és mitjançant el protocol FTP. Els ordinadors connectats a Internet tenen la possibilitat d’intercanviar arxius de qualsevol tipus (text, gràfics, so, vídeo, programes d’ordinador etc.). El protocol que permet l’accés entre les diferents màquines per a l’intercanvi d’arxius s’anomena ftp.
La forma de transferir la informació consisteix en comunicar-se amb l’ordinador desitjat mitjançant el protocol FTP, introduir el nom d’usuari i la clau d’accés. Un cop realitzada l’operació anterior l’usuari està en condicions de transferir la informació pertinent, només cal indicar un arxiu es vol descarregar i esperar que es realitzi el procés complet de transvasament de la informació de l’ordinador servidor a l’ordinador client.
El procés de descàrrega d’arxius mitjançant ftp es pot fer mitjançant eines o programes específics com CuteFTP (http://www.globalscape.com) oWS-FTP (http://www.csra.net/junodj), o utilitzant la WWW . Si la màquina permet, per omissió, l’accés a la informació i estem utilitzant un protocol com el descrit anteriorment, no serà necessari indicar cap tipus de nom d’usuari ni clau d’accés.
11. INTERCANVI D’ARXIUS P2P
El naixement de Napster el 1999 va donar el tret de sortida a aquest nou servei a Internet (P2P) o peer to peer (que significa entre parells, o millor dit, entre iguals) on milions d’usuaris intercanvien els seus arxius de música i vídeos.

12. XATS o IRC (Internet Relay Chat), videoconferència, missatgeria instantània i trucades telefòniques a través d’Internet
Internet Relay Chat és un servei basat en el model client-servidor que permet que múltiples usuaris en xarxa discuteixin sobre un tema comú, normalment els temes de discussió donen nom als diferents canals que ofereix un mateix servidor. Es tracta també d’un protocol mundial per a converses simultànies que permet comunicar-se per escrit entre si a través de l’ordinador a diverses persones en temps real. El servei IRC està estructurat mitjançant una xarxa de servidors, cadascun dels quals accepta connexions de programes client, un per cada usuari. Els termes xat i xatejar s’han convertit en termes molt comuns per descriure la comunicació entre usuaris en temps real.
Avui es pot xatejar a través del web, però també es pot utilitzar la forma més tradicional de conferència o xerrada en viu o BBS (bulletin board systems) amb capacitats de temps real.
Alguns sistemes permeten que els xats o xerrades siguin tipus àudio i fins i tot, permeten la videoconferència. Per a això es necessita un micròfon, una càmera web, l’ordinador equipat amb targeta de so i de vídeo, i el programa adequat per establir la comunicació. El tradicional NeetMeeting de Microsoft http://www.microsoft.com/windows/netmeeting/ usat per les videoconferències en línia, ha donat pas a MSN Messenger (http://messenger.msn.es/) i altres dels més utilitzats són Yahoo! Mesenger (http://es.messenger.yahoo.com/) i AOL Instant Messenger http://wp.netscape.com/aim/index_ie5.html Es tracta de potents programes de missatgeria instantània que permet connectar-se amb altres persones en temps real i que permeten enviar missatges, correus electrònics, adjuntar arxius, sol · licitar assistència remota, compartir aplicacions, etc. La missatgeria instantània utilitza el protocol IMAP, Internet Messagins Access Protocol (Protocol de missatgeria instantània a Internet), més sofisticat que el protocol POP

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s