Informàtica 2n


Avui heu d’acabar totes les activitats.Quand acabes  inicia el nou tema que et publique açí.Reordea llegir dues vegades i resaltar allò mes important .Despres fes el mapa conceptual amb  les idees que son mes importants possant dins del requadre esls conceptes i damunt de les linees de relació alló que les vincula

UNITAT 3 Sistemes informàtics i Sistemes operatius.

1.Elementos d’un SI

Un sistema informàtic està format pel maquinari i el programari.

Un ORDINADOR (computer) És un conjunt de màquines, intercomunicades entre si, capaços de realitzar un tractament automàtic de la informació seguint les instruccions d’un programa.

Maquinari és tot component físic que integra l’arquitectura d’un ordinador: CPU, monitor, teclat, impressora, …. Programari engloba totes les instruccions que dirigeixen i permet que l’ordinador processi la informació i utilitzi el maquinari que disposa.

2.Periférics. Instal · lació i manteniment.

Un ordinador rep, emmagatzema, processa i treu informació. Aquestes accions requereixen dispositius adequats per realitzar les, aquests dispositius es classifiquen en:

• Perifèrics d’entrada: Aquests són els que permeten introduir la informació, instruccions i ordres a l’ordinador. És i ordinador el que codifica eta informació de manera adequada a través d’un codi binari, els més usuals són el teclat, ratolí, escàner ….

• Perifèrics de sortida: Són els utilitzats per mostrar els resultats del procés de la informació. Els més importants són el monitor i la impressora.

• Dispositius d’emmagatzematge: Són utilitzats per emmagatzemar la informació subministrada o el resultat del processament dels dades. Es poden també catalogar d’entrada i sortida ja que guarden i aporten dades. CD-ROM, DVD, memòria flash. • •Dispositius de processament: La Unitat Central de Processament (CPU) és l’encarregada de processar les instruccions, realitzar càlculs a través de la Unitat aritmètic Lògica (ALU) i controlar el flux de la informació. Tots els dispositius que s’instal · len en un ordinador necessiten adequar una interfícies que permeti la comunicació entre l’ordinador i el dispositiu. Això es realitza a través de la instal · lació de controladors i drivers que permeten aquesta entesa. Quan instal · lem aquests dispositius no sols hem de connectar a través del port correcte (generalment port USB), a més hem de proporcionar mitjançant el programari del dispositiu les instruccions per al correcte funcionament .

 

 

Un cop hem instal · lat aquest programari l’ordinador realitzés les proves pertinent i l’usuari realitzés les modificacions pertinents. En un sistema operatiu com Windows generalment en connectar el dispositiu aquest és reconegut com nou maquinari i es posa automàticament en marxa l’assistent d’instal · lació que ens anirà indicant els passos a seguir. Aquests dispositius requereixen una petita atenció per funcionar.: teclat, ratolí ,micròfon, escàner ,CPU, RAM, Disc dur, Disquet, CD_ROM, DVD ,Memòria flash, monitor, impressora, altaveus ,projector, plotter

• El ratolí ha de tenir nets els rodets interns, per això cal netejar de tant en tant.

• El teclat necessita que les tecles no estan enganxats per tant cal netejar la superfície entre elles. Tenir cura i no colpejar les tecles i que no caigui líquids sobre.

• Impressores: Cada cert temps requereix un alineament de capçals i neteja dels mateixos . Aquesta operació es realitza amb programari de la mateixa instal · lat al nostre ordinador Tipus d’impressores:

• Laser: imprimeixen línies completes de caràcters al mateix temps. La seva velocitat es mesura en pàgines per minut (ppm) s’imprimeixen mitjançant tòner contingut en un cartutx

• De raig de tinta: imprimeixen caràcter a caràcter. Un capçal amb injectors que injecten dolls molt fins de tinta forando els caràcters en el paper

• Matricials: ja en desús imprimeixen per impacte sobre na cinta de tinta al paper Tipus de ratolí:

• ratolí de bola

• ratolí òptic

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s